Pillangó csoport

Vekerdy Tamás gondolatai:

 

"Játék és mese.- Két olyan varázseszköz, amellyel a legtöbb lelki és szellemi táplálékot nyújthatjuk kisgyermekeinknek, s amellyel a legbiztosabban vértezhetjük fel őket a felnőttkorra.”

 

Pillangó csoport

 

Puszta Beatrix  (Bea néni) 

Bordácsné Hiedl Anikó (Anikó néni)

Rapali Tímea (Timi néni)

 


A 2016/17-es tanévet 19-en kezdjük a Pillangó csoportban, az év folyamán hét kiscsoportos korú gyermek érkezik hozzánk.

A csoport összetétele így év végére: - 6 nagycsoportos - 9 középsős, és 11 kis- és mini csoportos gyermek.
A csoportunkba járó gyerekek a nyár során sok élménnyel és örömmel gazdagodva térnek vissza a nyári szünidőről, a régi barátok újra egymásra találnak. A jól ismert és begyakorolt szokásrendszerünk megkönnyíti a visszailleszkedést az óvoda mindennapjaiba.

Nagy szeretettel és izgalommal várjuk a kicsiket, akik reméljük a nagyok kedves, türelmes segítségével hamarosan otthon érzik majd magukat a Pillangó csoportban! 

A gyermekeink szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk, nagy örömünkre együttműködnek velünk, sok ötlettel, gyűjtőmunkával segítik nevelőmunkánk megvalósulását.  

A nap folyamán arra törekszünk, hogy családias, szeretetteljes légkör vegye körül a gyerekeket, hiszen ez a hangulat fontos ahhoz, hogy biztonságban és jól érezzék magukat az óvodában.  

Csoportunkban az iskolára való felkészítés játékba ágyazottan történik. A gyermekek változatos tevékenységek és tapasztalás útján juthatnak élményekhez, mindeközben ismereteket szereznek környezetükről. Néhány példa: gyümölcssaláta, mézeskalács készítése; kirándulások, séták; a gyűjtött termésekből barkácsolás.

Mozgásigényük levezetésére heti két tornatermi foglalkozás áll rendelkezésükre. Igyekszünk minél több időt az udvaron tölteni, sokat sétálunk és kirándulunk.

Mindennapi beszélgető körben a gyerekek megoszthatják egymással élményeiket, közben gyakorolják az egymásra odafigyelést.

Nagyon fontosnak tartjuk a mesét, naponta többször mesélünk, délelőttönként a mesepárnákon ülve, majd ebéd után is mesélünk, megteremtve ezzel a nyugodt pihenés feltételeit. Valljuk, hogy a mese a felnőtt szívből jövő ajándéka. 

Keddenként gyümölcsnapot tartunk a csoportunkban, kérjük ezen a napon a gyerekek hozzanak magukkal lehetőség szerint 1-1 darab gyümölcsöt! 

Csoportunkban megünnepeljük a gyermekek születésnapját, kis ajándékkal, dallal kedveskedünk az ünnepeltnek!

 

Nevelési programunk szellemében valljuk:

"A kisgyerek lehessen kisgyerek, sok szabad játékkal, nagy érzelmi biztonságban, sok mesét hallgatva és a spontán utánzás beszédtől tevékenységig terjedő lehetőségeivel." (Vekerdy Tamás)

 

 

 

 

   

                                             


Share

Egy nap az óvodában

khantry design

Belépés

Népszerű

Névnap

Ma 2017. augusztus 16., szerda, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.