Gyerekszáj

 • Az óvó néni a szabadságharcról mesél a gyerekeknek: " Gyerekek ez nagyon régen történt, ti még nem éltetek...". A gyerekek tátott szájjal figyelik az óvónőt, aki folytatja: " ... még én sem éltem akkor...". Erre az egyik kisgyermek megkérdezi: "Akkor honnan tudod?"

 • A gyerekek egy tavaszi napon sétálni voltak az óvó nénikkel és dajka nénivel. Erdei úton mentek el a "nagy Halastóhoz", majd végig sétáltak az egyik partján. Ezután indultak vissza az óvodába. Az úton az óvónő megkérte a gyerekeket, hogy majd meséljék el a szüleiknek, hogy mennyi mindent láttak ezen a délelőttön. Mire az egyik kisfiú megszólal: "Én ezt a hosszú történetet biztosan nem fogom elmesélni otthon!" :)

 • Egyik tornaórán csoportos versenyjátékokat játszottunk. Mindkét csapatkapitány maga választotta ki a tagjait. Az egyik csapatban kevesebben voltak, így az óvónéni beállt a másik csapatba, hogy egyenlően legyenek. Verseny közben kiállt egy kislány abból a csapatból, ahol meg volt a teljes létszám. Mire az óvónő kérte álljon vissza, versenyezzenek egymás ellen. A kislány tiltakozott, majd amikor az óvó néni is visszaért a versenyből, közölte vele: "Én már itt vagyok!"
  A történet nagyon hasonlít a sün és a nyúl történetére, ahol a két okos süni lóvá tette a nyulat.

 • Az egyik délelőtt zsírkrétával színeztek a gyerekek. Az egyik új kislány megkérdezte: Óvó néni, ez a rakéta?

 • Az egyik kisfiú sírva megy panaszra az óvó nénihez.
  - Mi a baj? - kérdi az óvónő.
  - Versenyeztünk és én lettem az utolsó - mondja duzzogva a kisfiú.
  - Ne szomorkodj - nyugtatja az óvónő - valakinek utolsónak is kell lennie.
  - Jó - duzzog tovább a csalódott kisfiú - de nem nekem!!!

 • Két fiú csapat összeverekedik az udvaron, a végén egymást dobálják fadarabbal, kaviccsal. Az óvónő odamegy az egyik nagycsoportos fiúhoz, hogy megkérdezze miért dobálóztak. Mire a kisfiú:
  - Ők is megdobtak engem! - panaszkodik a fiú.
  - Értem, de tudod van egy olyan közmondás: Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Hallottál már erről? - nyugtatja az óvónője.
  - Nem, én erről a közmondásról még nem hallottam - mondja fiú - csak azt a közmondást ismerem, hogy Kölcsön kenyér visszajár!!


  A gyerekeknek ebédet oszt az óvó néni és a dajka néni. Közben a gyerekek igen hangosan beszélgetnek, szinte kiabálnak. 
  - Gyerekek kicsit halkabban. - kéri az óvónő.
  - Óvó néni, a Pistike nem tud csendben beszélni!!! - mondja erre egy kis csoportos kislány. 
Share

Egy nap az óvodában

khantry design

Belépés

Népszerű

Névnap

Ma 2018. december 14., péntek, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.