Süni csoport

Vekerdy Tamás gondolatai:
“Játék és mese.- Két olyan
varázseszköz, amellyel a legtöbb lelki és szellemi táplálékot

nyújthatjuk kisgyermekeinknek, s amellyel a legbiztosabban vértezhetjük fel őket a felnőttkorra.”

Puszta Beatrix  (Bea néni) – óvodapedagógus
Bordácsné Hiedl Anikó (Anikó néni) – óvodapedagógus
Nagy Edit (Edit néni) – dajka

 

A Mesevár Óvoda Süni csoportjába toppanva az érdeklődőket békés, szeretetteljes, vidám és játékos légkör fogadja a gyermekek személyiségéből fakadóan. Eleven, vidám csoport vagyunk. Közösségünkre jellemző az egymás iránti szeretet és elfogadás. A kis Sünikéket Bea néni, Anikó néni, és a mindig kedves, figyelmes „óvónénik jobb keze” Edit néni terelgeti.

A nyáron megújult csoportunk világos, tágas, családias légkörű, amit esztétikus díszekkel teszünk még hangulatosabbá.

Ebben az évben 27 kis sünike jár csoportunkba, ebből 12 fiú és 15 lány. Köztük vannak kisebbek, nagyobbak, akik nagyon segítőkészen, gondoskodóan fordulnak egymás felé. A nagyobbak empátiát tanulnak, fejlődnek a szociális készségeik, míg a kisebbek mire kinövesztik összes tüskéiket, sokat tanulnak nagyobb társaiktól. A kis tüskéshátúak rendkívül érdeklődőek, nyitottak a pedagógusok által irányított tevékenységek iránt és társaik iránt is.

Kiváncsiskodnak a nagyvilágban, nagy sétákat és kirándulásokat tesznek az őket körülvevő környezetükben, mely során számtalan élményt szereznek. Sétáik alkalmával megismerkedhetnek az erdő élővilágával, természeti adottságaival és az évszakok alkotta csodákkal.

A mi nagy süncsaládunkról elmondható, hogy kedves, kíváncsi, érdeklődő, és barátságos gyerekek, akik nagyon jó, összetartó közösséget formálnak. A közös ünnepek, a vidám hangulatú családi délutánok és a gyermekprogramok alkalmával pozitívan formálódik csoportunk.

A csoportban dolgozó felnőttek célja közös, harmonikus, együttműködő munkával a kis sünik nyugodt légkörben való személyiségformálása, differenciált fejlesztése, nagy hangsúlyt fektetve környezetünk és egymás tiszteletére, szeretetére.